Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Famous historical figures: Abraham Lincoln

Abraham Lincoln (12 Φεβρουαρίου 1809 – 15 Απριλίου 1865)
Οι μαθητές μαθαίνουν για τον δημοφιλή 16ο Πρόεδρο της Αμερικής.

Ο Abraham Lincoln υπήρξε Πρόεδρος της Αμερικής κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, συμβάλλοντας στην διατήρηση της Ένωσης και στην κατάργηση της δουλείας. Θεωρείται τόσο από τους μελετητές όσο και από τους απλούς Αμερικανούς πολίτες ως ένας από τους σπουδαιότερους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών.
 

Σαν μια εισαγωγή στον Αμερικανικό Εμφύλιο ετοίμασα μια power point παρουσίαση, κατά την οποία συζητήσαμε με τους μαθητές για τα αντίπαλα στρατόπεδα, τα αίτια και την επόμενη μέρα μετά τη λήξη του πολέμου.



 
Επιπλέον τους μοίρασα ένα βιβλιαράκι σε κόμικς για τον Αμερικανικό Εμφύλιο από το βιβλίο American History Mini-books από τις εκδόσεις Scholastic.


Στο μάθημα των εικαστικών
 με την κ. Ελπίδα Δημόγιαννη έφτιαξαν τρισδιάστατο χάρτη που απεικονίζει τον ναυτικό αποκλεισμό των λιμανιών της Ομοσπονδίας από τα πλοία της Ένωσης, που είχε σαν στόχο να εμποδίσει την εξαγωγή βαμβακιού και την εισαγωγή εμπορευμάτων από την Ευρώπη.
 


Ακολούθησε προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων με θέμα τη ζωή του Lincoln από τη σειρά The animated hero classics.


Κατόπιν οι μαθητές, σε ομάδες, συμπλήρωσαν φυλλάδια εργασίας αντλώντας τις απαντήσεις από τα γεγονότα της ταινίας που παρακολούθησαν.



Επίσης, δόθηκε στους μαθητές το παρακάτω βιβλίο:


Στα πλαίσια της προσέγγισης του Abraham Lincoln:
α) κατέγραψαν διάσημα λόγια του (quotes)
 


β) ζωγράφισαν φωτογραφικά στιγμιότυπα (snapshots) από τη ζωή του, παραθέτοντας και μια λεζάντα ως επεξήγηση της εικόνας
 


γ) κατασκεύασαν μια κλακέτα (σε μια υποτιθέμενη κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του)

 
δ) δημιούργησαν ένα εξώφυλλο εφημερίδας, όπου εξιστορούσαν τη δολοφονία του Lincoln

 


Οι μαθητές της ΣΤ κράτησαν σημειώσεις για τη ζωή του Abraham Lincoln, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
 


Στην τάξη μια ομάδα μαθητών, στηριζόμενα στα biography notes, συνέθεσαν το κείμενο που απαγγέλει το avatar του Lincoln που δημιουργήσαμε με την εφαρμογή voki.
  
 
Παράλληλα, μια άλλη ομάδα, πάλι έχοντας ως βάση τα biography notes, συνέθεσε το biography report που θα κοσμήσει το εσωτερικό του κουστουμιού του Lincoln, στην ολόσωμη εκδοχή του από χαρτόνι, την οποία και κατασκεύασαν τα παιδιά με την πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικού των Εικαστικών κας Ελπίδας Δημόγιαννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου