Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Famous historical figures: Amelia Earhart

Amelia Earhart (24 Ιουλίου 1897 – εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου 1937 και κηρύχθηκε θανούσα στις 5 Ιανουαρίου 1939)
Οι μαθητές μαθαίνουν για μια γυναίκα πιλότο που κατέρριψε πολλά ρεκόρ και ενέπνευσε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Amelia Earhart ξεκίνησε μαθήματα πτήσης στην ηλικία των 21 ετών. Κατα τη διάρκεια της καριέρας της κατέρριψε επτά ρεκόρ που κατείχαν γυναίκες πιλότοι όσον αφορά στην ταχύτητα και τη διάρκεια της πτήσης, ήταν η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της πάνω από τον Ατλαντικό και ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό. Έγραψε βιβλία και άρθρα σε περιοδικά για τις εμπειρίες της στους αιθέρες και υπήρξε υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών.



Ασχοληθήκαμε στην τάξη με το ακόλουθο βιβλίο και συζητήσαμε για τη ζωή της.

Στη συνέχεια οι μαθητές:
1) Σχεδίασαν ένα εξώφυλλο του περιοδικού Times με την Amelia Earhart.



2) Δημιούργησαν μια καταχώρηση στην εγκυκλοπαίδεια για τη ζωή της.
 

 
3) συμπλήρωσαν το παρακάτω template (η επιλογή του παπουτσιού ήταν στη λογική του να ακολουθούμε τα χνάρια των πρωτοπόρων) για την παιδική της ηλικία, την οικογένειά της, την εκπαίδευση που έλαβε, τα επιτεύγματά της και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που την αφορούν.


 
Επιπλέον, όπως και με όλες τις διάσημες προσωπικότητες της ιστορίας που μελετάμε, οι μαθητές συμπλήρωσαν τα biography notes.
 


Οι μαθητές στο μάθημα των Εικαστικών με την κ. Ελπίδα Δημόγιαννη έφτιαξαν μια biography hanger της Amelia Earhart και μια ολόσωμη εκδοχή της από χαρτόνι. Το κείμενο που είναι κολλημένο στην κρεμάστρα καθώς και το biography report το συνέθεσαν διαφορετικές ομάδες μαθητών μέσα στην τάξη ανατρέχοντας στα biography notes.
 

 
Η ολόσωμη εκδοχή της:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου